Zoom workshop Meer Zelfvertrouwen voor je Kind: Thema Angst

child

Wat als je kind niet naar zwemles durft; als je kind bang is om mee te doen met een voetbalwedstrijd; als je kind zich buitengesloten voelt.
Wat als je kind thuis een boos-explosie krijgt, omdat het koppie te vol is en even niet meer weet wat te doen. Je staat als ouder soms met je handen in het haar. Wat kan je doen of wat kan je beter niet doen om je kind hierin te begeleiden.

Er zijn 5 type kinderen en voor elk type kind is een aparte aanpak nodig.

  • Tijdens deze workshop ga je ontdekken welk type kind je hebt.
  • Je krijgt handvatten wat je kan doen als je kind angstig of boos is, zodat je kind meer veerkracht krijgt. Dit heeft positieve gevolgen voor het zelfvertrouwen van je kind.

Het zal je niet verbazen dat de emotie-regulering, één van de moeilijkste dingen is voor een kind. Hierin is het nodig om als ouder zelf rustig en neutraal te reageren op het gedrag van je kind.
In deze workshop:

  • krijg je 5 praktische tips om toe te passen om rustig te reageren. Deze kan je direct toepassen.
  • ​ga je met andere ouders informatie uitwisselen en ervaringen delen. De herkenning en erkenning wordt altijd als prettig ervaren.
  • wordt  a.d.h.v. voorbeelden uitgelegd wat kan helpen om rustig te reageren.

Deze zoom workshop is voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd.

Ouders voor ouders

Deze interactieve zoom workshop wordt begeleidt door Vera Hagen. Zij is moeder van 2 kinderen (9 en 11 jaar). Vanuit haar praktijk VeerKracht voor je Kind begeleidt zij kinderen om meer in hun zelf te geloven en coacht moeders online om eerst zichzelf en daardoor hun kinderen beter te begrijpen. Haar motto is: ‘Wees zelf de verandering die je het liefste wilt zien.’

Deelname en aanmelding

Deelname is gratis na aanmelding. Klik hier om je aan te melden - je ontvangt in de bevestiging de link naar de zoom meeting. Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl.

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders en opvoeders 09 december
20:00 tot 21:30
Zoom (online)