Zoom workshop: Hoog Gevoelige Kinderen

Hooggevoeligekinderen

Ouders van hoog gevoelige kinderen kunnen behoorlijke uitdagingen tegenkomen. Hoog gevoelige kinderen zijn zich meer bewust van omgeving (zien, horen, voelen, ruiken), waardoor er sprake kan zijn van overprikkeling. Ze zitten niet lekker in hun vel. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan je dit voorkomen en leren omgaan met de veelheid aan prikkels? Zodat de mooie eigenschappen, zoals zorgzaam, invoelend, opmerkzaam, rechtvaardig, meelevend zijn, creativiteit en gevoel voor humor tot bloei kunnen komen.

Voor alle kinderen, ouders, gezonde of zieke mensen kan de coronacrisis extra stress geven. Dit is bij hoog gevoelige kinderen niet anders. Zij maken zich veel eerder (en meer) zorgen dan andere kinderen, het wegvallen van structuur en het feit dat iedereen thuis is, kan veel invloed hebben.  Erg belangrijk dus om rekening mee te houden! Maar hoe doe je dat?

Deze avond is bedoeld voor ouders die meer over dit onderwerp willen weten, graag andere ouders willen ontmoeten en ervaringen willen uitwisselen. In de online bijeenkomst is naast een gedeelte met de hele groep ook de mogelijkheid om in kleine groepjes aan de slag te gaan.

Wil je graag

  • Meer weten over hoog sensitiviteit/ hoog gevoeligheid bij kinderen?
  • Ervaringen en tips uitwisselen over het omgaan met hoog gevoeligheid?
  • Ontdekken hoe je als ouder je kind kunt ondersteunen?
  • Van andere ouders horen hoe zij het thuis doen in deze (in)spannende tijd?

Zoom dan in!

Zoom Workshop

Met Zoom.us kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- ook informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis. 

Ouders voor ouders

De avond wordt begeleid door Karen Dijkstra. Karen is moeder van 3 kinderen (11, 13 en 15 jaar) en eigenaar van praktijk Talent&Groei. Zij werkt als coach met kinderen, die vast zijn gelopen op school, doordat zij op andere manier denken en leren. Vaak denken zij meer visueel en gevoelsmatig. 

Deelname en aanmelding

Deelname is gratis na aanmelding. Klik hier om je aan te melden. Omdat de Zoom Workshop net als onze andere workshops interactief is, hanteren we een maximum van 10 deelnemers. Na aanmelding krijg je van ons inloggegevens om te kunnen deelnemen aan de ‘Zoom Workshop’. Deze begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl.