Workshop Mindful Ouderschap

dad+son

In de drukte van alledag is het vaak een uitdaging om te voelen waar werkelijk je behoeften liggen of om vanuit helderheid te reageren op situaties. Wanneer je hier vaak aan voorbij gaat als ouder, kan dit uitputtend zijn en je leven zwaarder maken. Geduld hebben voor je kinderen en flexibel omgaan met hun behoeften worden dan moeilijk. Door mindfulness kan je opmerken en stil staan bij wat er werkelijk leeft in jou. Dit helpt om regie te nemen over je leven en keuzes te maken die aansluiten bij waar je behoeften liggen. Wanneer je als ouder aandacht besteedt aan je eigen verlangens, behoeften en voeding, is het makkelijker om een rustige en blije ouder te zijn. Het is makkelijker om aandacht te schenken aan je kind en passend te reageren op zijn of haar gedrag.

In de workshop 'Stilstaan bij jezelf; mindful ouderschap' staan we stil bij wat er in jou leeft en waar je naar verlangt. Dit doen we door middel van meditatie, een creatieve werkvorm en een korte uitwisseling met elkaar.

Door en voor ouders
De workshop wordt begeleid door Mamaji Godefrooij, moeder van twee zoons van 4 en 8. Na haar werk als jeugdhulpverlener en docent psychologie en pedagogiek, heeft zij nu een praktijk op het gebied van meditatie en bewustzijn (Zie: www.zijnmetwatis.nl). Hierin begeleidt zij groepen en individuen om stil te kunnen zijn, te horen wat hun intuïtie hen influistert om vervolgens met nieuwe inzichten passende keuzes te kunnen maken.

 

Je kunt je hier aanmelden.