Vacature Gedragswetenschapper

laptop

 

Ben jij een ervaren, zelfstandige professional met een afgeronde WO opleiding richting orthopedagogiek of (ontwikkelings)psychologie? Heb jij expertise op het gebied van veiligheids- en multi probleem casussen en draai jij je hand niet om voor een pittig gesprek? Dan komen we graag met jou in contact!

 

Vacature gedragswetenschapper/orthopedagoog

1 jaar met uitzicht op vast, 28-36 uur

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin De Bilt

Het Centrum voor Jeugd en Gezin De Bilt biedt lichte opvoed- en opgroeiondersteuning en voert procesregie. Tevens heeft het een centrale rol in de toegang tot de meer specialistische jeugdhulp. Het CJG De Bilt valt per 1 januari 2021 onder Stichting Mens De Bilt. Binnen het CJG De Bilt werken circa 30 medewerkers met elkaar samen vanuit één visie. Vanuit het CJG de Bilt wordt de verbinding gelegd met de spelers binnen het jeugddomein, als ook binnen de domeinen WMO en Participatie. Cruciaal in deze verbinding is een goede samenhang bij de uitvoering van de taken. In de praktijk krijgt dit vorm vanuit het principe ‘Eén gezin, één plan, één regisseur’. Daarnaast is het CJG bezig met het uitwerken en doorvoeren van een aantal wijzigingen in de werkprocessen. Tevens spelen er verschillende processen op zowel lokaal als regionaal vlak. Dit alles maakt het CJG een dynamische werkomgeving.

Jij als gedragswetenschapper

Je geeft advies aan je collega’s (inclusief de JGZ) op het gebied van inhoudelijke casuïstiek. Je bent betrokken bij kernbeslissingen, zoals inzetten van tweedelijns zorg en beslissingen op het gebied van crisis en informatie aan formele partijen. Ook ben je betrokken bij crisissen, veiligheids- en multi probleem casussen. Jouw expertise zet je in bij lastige gesprekken. Jij weet hoe je een pittig gesprek moet aangaan.

Wie ben jij?

  • Je bent een zelfstandige professional met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Jij weet goed te functioneren in een multidisciplinair team, maar jij kunt ook op tijd hulp vragen.
  • Je hebt een brede blik, kunt en durft out of the box te denken en jij bent oplossingsgericht.
  • Je zet in op de eigen kracht van de cliënt, ouders en het sociaal netwerk, ook pas jij de contextuele benadering toe
  • Je bent in staat om domein overstijgend te signaleren, kunt normaliseren en benadert mensen vanuit een open houding.
  • Je bent instaat om aan de slag te gaan met weinig informatie. Jij vraagt door en werkt systemisch.
  • Je deelt de visie en werkwijze van het CJG (Centrum Jeugd en Gezin), en kunt over de grenzen van de eigen organisatie heen kijken.
  • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en vindt het leuk om mee te denken in het verbeteren van werkprocessen.
  • Je zet het kind centraal, houdt oog voor de veiligheid van het kind in de opvoedsituatie waar het zich in bevindt en hebt kennis van de signalen van kindermishandeling.
  • Je bent vanaf 1 augustus beschikbaar, met bij voorkeur in juli al een paar dag(del)en om in te werken.

 

Wat bieden wij?

Je wordt onderdeel van een enthousiast team, in een organisatie die persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en voor spannende uitdagingen staat. Je krijgt een dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband, bij Mens De Bilt en bent onderdeel van het CJG De Bilt. Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingedeeld in salarisschaal 10 (€3142,= tot € 4712,=) van CAO Sociaal Werk.

Informatie en solliciteren

Word jij enthousiast van deze functie en herken jij je in bovenstaand profiel? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV uiterlijk zondag 16 mei Carolien Weijs (carolienweijs@cjgdebilt.nl). Nadere informatie over deze functie kun je inwinnen bij Beb van den End, 06-48 18 18 75. Wil je meer weten over het CJG De Bilt, bezoek dan onze website www.cjgdebilt.nl. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op dinsdag 18 mei. Het tweede ronde gesprek vindt plaats op woensdag 26 mei.