Ouders Lokaal Opening

Foto Mamacafe

‘Omdenken’ met Ouders Lokaal

Na de gemeente De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Montfoort is nu ook De Bilt een mooi initiatief rijker: Ouders Lokaal

Wat is Ouders Lokaal?
We zijn allemaal dol op onze kinderen. Brengen ze met liefde groot en steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Ervaringen delen en Inspiratie bij al die uitdagingen is dan ook best fijn en handig.

Ouders Lokaal erkent dit en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente.

Feestelijke opening Ouders Lokaal
Op donderdag 30 november gaat Ouders Lokaal officieel van start in gemeente De Bilt. Voor deze speciale gelegenheid organiseren we een inspirerende lezing van bestsellerauteur én omdenkfilosoof Berthold Gunster, gebaseerd op zijn boek ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’! Hij gaat in op de vraag hoe je ogenschijnlijk destructief gedrag van kinderen kan ‘omdenken’ tot constructief gedrag. Hoe? Simpel. Door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Van een gebrek een talent maken. In de woorden van Berthold Gunster: lastig gedrag is niets anders dan ruwe energie, ongestold verlangen; een behoefte die zich op een stuntelige manier uitdrukt.

Meer informatie over de opening vind je hier.

Help je mee?
Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders die zich willen inzetten voor andere ouders (en kinderen). Dit kan op heel veel manieren binnen Ouders Lokaal! Wil je vrijwilliger worden? Of heb je zelf een leuk idee dat je gerealiseerd wilt zien worden binnen de gemeente De Bilt? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl dan bekijken we samen de mogelijkheden. Op dit moment zijn we op voorhand al op zoek naar vrijwilligers voor de Mama Lokalen en Workshops Lokaal. Ben je goed in PR/social media of wil je je daarin ontwikkelen? Ook daar zoeken we nog iemand voor!

Bij jou in de buurt