Media Ukkie - Zoom Workshop

littleboy

Kinderen groeien op in een wereld vol media. De ontwikkelingen gaan razendsnel en jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app en maken een gezellig praatje met oma via skype. Ze beleven hier veel plezier aan en ouders geeft het af en toe een momentje voor zichzelf. Maar ze zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders is nodig. Mediaopvoeding wordt dus steeds belangrijker: het legt de basis voor mediawijsheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! 

  • Hoe kan media bijdragen aan de ontwikkeling van je kind? 
  • Welke inhoud past goed bij je kind? 
  • Hoe ga je om met jouw peuter die dol is op de iPad? 
  • Hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? 
  • Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? 
  • En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media? 

Deze interactieve workshop gaat over de mediaopvoeding van kinderen van 0-6 jaar. Samen met andere ouders maak je je wegwijs in de digitale wereld. Je deelt tips en ervaringen en ontvangt praktische handvatten en inspiratie voor een mediawijze opvoeding.

Ouders voor ouders

De workshop wordt begeleid door Valerie Ritchie. Zij is moeder van drie kinderen (13, 11 en 8 jaar) en is psycholoog, Internationaal PCI Opvoed Coach, Positive Discipline Educator en Expat Expert. Haar doel is om ouders te helpen de ouder te zijn die zij willen zijn, zodat kinderen kunnen bloeien en ouders met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.

Deelname en aanmelding

Deelname aan is gratis na aanmelding. Aanmelden kan via de website: debilt.ouderslokaal.nl.