Handige handen gezocht voor Repair Lokaal Ouder en Kind

Repair Cafe

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Tevens hoopt Ouders Lokaal dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente. (zie ook www.ouderslokaal.nl) 

Vanuit die gedachte is het idee ontstaan om gereedschap op te pakken. Wil je eens op een andere manier communiceren met je kind en ben je niet van het weggooien? Kom dan samen met je kind kapotte huishoudelijke elektrische apparaten, speelgoed, kleding, computers etc. repareren. Idee hierachter is dat je op zo'n moment op een andere manier met je kind communiceert (en vv), zodat er een ander soort gesprek dan normaal ontstaat. Samen iets concreets bereiken geeft een goed gevoel. Het is dus nadrukkelijk de bedoeling dat ouders en kind samen gaan 'klussen'. We zorgen uiteraard voor gereedschappen en begeleiding.  

Voor aanmelden en meer informatie over repaircafé bekijk de video via www.ouderslokaal.nl  (de Bilt / agenda 1 sept. 2018) .  

De eerste keer dat dit zal plaatsvinden is op zaterdag 1 september van 12:00-15:00 uur in een aparte zaal bij WVT (Talinglaan 10, 3721 EA Bilthoven). 

We sluiten aan bij het bestaande Repaircafé van welzijnsorganisatie WVT Bilthoven. Echter hebben we binnen de zaal van de WVT onze eigen werkruimte als wel extra begeleiding voor de ouders en kinderen. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘handige vrijwilligers die ons willen helpen bij het adviseren van ouders en kinderen tijdens het repareren en indien nodig ook hulp bieden bij de reparatie. Repair Lokaal Ouder en Kind wordt één keer in de maand georganiseerd. 

Ben je geïnteresseerd? Laat het weten via debilt@ouderslokaal.nl en we nemen contact met je op. 

 

Over Ouders Lokaal

Repair Lokaal is onderdeel van Ouders Lokaal: platform voor en door ouders in de gemeente De Bilt. Ouders Lokaal is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en  tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Tevens hoopt Ouders Lokaal dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente.  Heb je een leuk idee? Of wil je ons helpen als vrijwilliger bij het organiseren van de diverse initiatieven? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl.