Bijeenkomst voor pleeg- en gezinshuisouders

Home

Woensdag 17 april
bijeenkomst voor pleeg- en gezinshuisouders
in de regio Zuid-Oost Utrecht

Op 17 april organiseert de regio Zuid-Oost Utrecht een netwerkbijeenkomst voor pleeg- en gezinshuisouders uit de gemeenten Zeist, De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Tijdens de bijeenkomst kunnen ouders kennis maken met elkaar en met de lokale teams. De lokale teams kunnen gezinnen helpen wanneer het (tijdelijk) wat minder gaat. De medewerkers van de lokale teams hebben veel kennis van jeugdhulp, opvoeding, welzijn en ouderenzorg. Tevens hebben ze veel kennis over lokale inzet van vrijwilligers en organisaties.
Naast kennismaken is er ook ruimte om met elkaar, pleeg- en gezinshuisorganisaties én lokale teams in gesprek gaan over wat er goed gaat en wat er beter kan. De bijeenkomst staat in het teken van elkaar ontmoeten en het netwerk te versterken.

Een pleegouder: “Als je net pleegouder bent dan weet je nog niet van de hoed en de rand. Het voelt alsof je zwemt. Zwemmen doe je liever niet alleen. Het is fijn om andere pleegouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ik kende in het begin maar een andere pleegouder. Ik vind het belangrijk dat we kennis delen en deskundigheid bevorderen. Soms weten pleegouders niet waar ze de benodigde informatie kunnen vinden. Het is dan prettig als iemand hen de weg wijst. Ook is het fijn als deskundigheid dichtbij beschikbaar is. Dat je bijvoorbeeld met vragen over traumaverwerking of seksualiteit terecht kan bij deskundigen in de buurt”.

Pleeg- en gezinshuisouders zijn persoonlijk uitgenodigd voor de bijeenkomst. Ook inwoners die overwegen om zelf pleeg- of gezinshuisouder te worden zijn van harte welkom. Voor hen is dit een mooie gelegenheid om kennis op te doen, vragen te stellen en te netwerken.

De bijeenkomst is op woensdag 17 april vanaf 14.00 uur in dorpshuis De Lindenhof in Odijk, Rijneiland 7. Voor kinderopvang wordt gezorgd. De kinderen gaan onder professionele begeleiding in de aangrenzende sporthal aan de slag. Wel graag aanmelden via secretariaat@heuvelrug.nl.